صدها سال است که در معاملات بورس از تحلیل تکنیکال در پیش بینی نتایج و رفتار قیمت سهام های بورسی استفاده می شود ، هزاران کتاب و میلیون ها مقاله در ارتباط با این روش تحلیلی در بورس به رشته تحریر درآمده و اساتید بنام بسیاری در سراسر جهان دوره های آموزشی خود را مبتنی بر این روش تحلیلی ارائه می کنند . ولی واقعیت این است که بالای 90% از معامله گران بورس در نهایت پس از آموزش ها این بازارها را با ضرر ترک می کنند ، اگر تحلیل تکنیکال واقعاً علم معامله گری در بورس است ، پس چرا چنین ضررهایی اتفاق می افتد ؟

پاسخ اساتید محترم در این باره این است که اشخاص مسائل مدیریت سرمایه و روانشناسی معاملات را رعایت نمی کنند ، ولی واقعیت این است که این افراد اصلاً نمی توانند این مسائل را رعایت کنند و این به ذات هر شخصی بر می گردد .

انسان ها ذاتاً برای زندگی در شرایط استرس زای معاملات آفریده نشده اند و به راحتی نمی توانند عادات خود را تغییر دهند حتی اگر به خوبی بدانند که آن عادات به ضررشان تمام می شود .

اگر انسان ها از گذشته خود درس می گرفتند ، پر واضح است که خیلی از جرم ها و جنایات و کشت و کشتارها نباید تا قرن حاضر ادامه می یافت و با اولین اتقاقات اینچنینی و مشاهده نتایج ناگوار آن افراد نباید دیگر این مسائل را تکرار می کردند و یا این که فرد سیگاری که کاملا از عوارض سیگار بر بدن خود مطلع است نباید به سیگار کشیدن ادامه بدهد ، ولی اینچنین نیست واقیعت این است که انسان ها به راحتی نمی توانند ذات خود را تغییر دهند.

رعایت اصول سفت و محکم روانشناسی معاملات می توان گفت برای اکثر قریب به اتفاق افراد غیر قابل اجراست . ولی در ارتباط با مدیریت سرمایه موارد گفته شده در کتاب ها و مقالات مختلف بسیار ناقص و تقریباً غیر قابل تست است و اکثر افراد مفاهیم آن را درک نمی کنند که این خود جای صحبت دارد . این دلایل ، به هیج وجه نمی تواند دلیل چنین درصد بالایی از ضرر کنندگان در بورس را تشکیل دهد .

ادامه مطلب


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها